ساخت و تجویز سمعک هوشمند و نامرئی مهرداد مبشری

ساخت و تجویز سمعک هوشمند و نامرئی مهرداد مبشری
01 اردیبهشت 1403

 

سمعک چیست و چگونه کار می‌کند؟

سمعک (Hearing Aid) به دستگاهی گفته می‌شود که کارایی آن، بهبود شنوایی در افراد کم شنوا است. سمعک دستگاه الکترونیک کوچکی است که با تقویت امواج صدا باعث می‌شود فرد کم شنوا، آن را حس کند. این دستگاه عمدتاً از سه قسمت اصلی میکروفون، تقویت کننده و رسیور ساخته شده است. امروزه سمعک‌ها را جزو وسایل پزشکی طبقه‌بندی می‌کنند. سمعک‌ها انواع بسیار مختلفی داشته و هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. انواع مختلفی از سمعک‌ها بسته به شرایط هر شخصی و میزان کم شنوایی وی انتخاب می‌شوند.

آشنایی با انواع سمعک و کاربردهای آن - وبلاگ اسنپ دکتر

 

انواع سمعک

 

معک‌ها در انواع مختلفی ساخته می‌شوند که هر کدام از آن‌ها در کنار کمک به شنوایی افراد، قابلیت‌های منحصر به فرد دیگری نیز داشته و افراد می‌توانند متناسب با نیازهای خود به خرید هر یک از آن‌ها اقدام کنند. سمعک‌های هوشمند، استخوانی، آنالوگ و نامرئی از جمله از پرطرف‌دارترین و بهترین نوع سمعک‌های موجود هستند.

 

سمعک آنالوگ چیست؟

سمعک آنالوگ به عنوان ابتدایی‌ترین و اولین سمعک تولید و روانه بازار شد. این مدل از دستگاه‌ها تنها باعث تقویت صدا شده و اصوات محیطی را افزایش می‌دهند. هیچ گونه تفکیکی در بین اصوات صورت نمی‌گیرد. به عنوان مثال صدای تلویزیون و صحت کردن ادم ها به یک میزان افزایش می‌یابد. امروزه استفده از سمعک‌های آنالوگ تقریباً منسوخ شده و افراد به عنوان آخرین گزینه و راه حل به آن نگاه می‌کنند. سمعک هایدیجیتال را می‌توان جایگزین بسیار مناسبی برای سمعک‌های آنالوگ دانست.

 

سمعک های آنالوگ - کلینیک الوند

 

سمعک دیجیتال چیست؟

سمعک دیجیتال از فناوری جدیدتر و بهتری نسبت به سمعک آنالوگ برخوردار است. در این سمعک‌ها میزان تقویت صدا بالاتر بوده و به افراد با میزان کم شنوایی زیاد، کمک شایانی می‌کنند. از آن گذشته اتصال به تجهیزات الکتریکی نظیر تلویزیون و … و حذف فرکانس‌های صوتی اضافه از جمله از مزایای این نوع از سمعک‌ها نسبت به سمعک‌های آنالوگ است. امروزه سمعک‌های دیجیتال را در ۳ دسته‌ی مختلف طراحی و تولید می‌کنند. سمعک‌های دیجیتال عبارت‌اند از دیجیتال معمولی، دیجیتال پیشرفته و دیجیتال هوشمند توجه داشته باشید که هر یک از این نوع سمعک‌های دیجیتال ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند.

سمعک دیجیتال | خرید و قیمت سمعک دیجیتال | دانیال کلینیک

 

سمعک هوشمند چیست؟

امروزه سمعک هاش هوشمند را به عنوان محبوب‌ترین و پرطرفدار ترین نوع سمعک‌ها می‌دانند. بهترین ویژگی این دستگاه‌ها را می‌توان کاهش فشار از روی مغز دانست. به طوری که افراد کم شنوا مجبور نیستند وقتی صدای دیگری وجود دارد انرژی خود را برای شنیدن مکالمه هدر دهند. سمعک‌های هوشمند (smart hearing aid) از قابلیت اتصال از طریق بلوتوث با سایر دستگاه‌های هوشمند برخوردار هستند. از این رو کم شنوایانی که از آن استفاده می‌کنند، می‌توانند با تجهیزات الکترونیکی نظیر تلفن هوشمند یا تلویزیون ارتباط برقرار کنند. با استفاده از این وسیله تماس‌های تلفنی، گوش دادن به موسیقی و سایر موارد صوتی، برای افراد کم شنوا بسیار راحت‌تر می‌شود. تنظیمات مکان، کاهش باد، قابلیت گرفتن تماس، تمرکز بر گفتار، گوش دادن موسیقی و صدای تلویزیون، کنترل سمعک با استفاده از برنامه‌های هوشمند، اتصال سمعک به خانه‌های هوشمند و… از جمله از مزایای استفاده از این نوع سمعک‌ها هستند.

 

 

سمعک استخوانی چیست؟

سمعک استخوانی به سمعک‌هایی گفته می‌شود که در قسمت پشتی گوش قرار می‌گیرد. این سمعک نیز مانند انواع دیگر سمعک‌ها باعث تقویت و صداهای اطراف شخص می‌شود. سمعک‌های استخوانی با تبدیل صدا به ارتعاشات خاص باعث تحریک عصب‌های شنوایی در افراد می‌شوند. از آن جایی که روش انتقال صدا در این سمعک از سایر سمعک‌ها متفاوت‌تر است از این رو هر شخصی نمی‌تواند از آن استفاده کند. سمعک‌های استخوانی به خاطر نحوه‌ی کار خاصی که دارند، برای استفاده گروه خاصی از افراد مفیدند از این رو استفاده از این سمعک‌ها رایج نیست. سمعک‌های استخوانی را می‌توان به دو دسته‌ی سمعک‌های پشت گوشی و سمعک داخل گوش تقسیم بندی کرد. 

 

 

سمعک نامرئی چیست؟

طراحی و تولید سمعک‌های نامرئی به گونه‌ای است که کاملاً داخل گوش قرار گرفته و هیچ کس متوجه استفاده افراد از سمعک نمی‌شود. این نوع از سمعک‌ها برای استفاده افراد با کم شنوایی‌های ملایم تا متوسط مناسب هستند.

انواع سمعک نامرئی کدام است؟ - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News  Agency

 

چه کسانی از سمعک استفاده می‌کنند؟

برای بسیاری از افراد پس از آشنایی با سمعک این سؤال پیش می‌آید که سمعک برای چه افرادی مناسب است؟ در واقع استفاده از سمعک توسط افرادی انجام می‌شود که میزان شنوایی‌شان کم بوده و گوش آن‌ها در اثر ایجاد صدمه و یا به طور مادرزادی در دریافت امواج ضعیف است. این افراد با استفاده از سمعک موج‌های صوتی اطراف را تقویت کرده و باعث شنیده شدن آن‌ها می‌شوند. شایان ذکر است که استفاده از سمعک برای افرادی که میزان ناشنوایی بالای دارند و یا به ناشنوایی مطلق مبتلا هستند، کارساز نبوده و آن‌ها بایستی روش‌های دیگری را برای شنیدن امتحان کنند.

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
0 از 5